7. 10. 2023Mládež

Liga 9. tříd 2022-2023 - ohlédnutí

Devátá třída to loňské sezóně dotáhla až do baráže o extraligu...

HCM Jaroměř - Liga 9. tříd ročníku 2008 – 2022/2023

Nově vytvořená Soutěž 9. tříd vzbuzovala před sezónou řadu otazníků. Třífázový model nebyl léty prověřený, proto mohl evokovat určité obavy. Náš klub se nakonec rozhodl vstoupit do tohoto neznámého prostoru a posílen o hráče Hronova a Nové Paky, se do soutěže přihlásil. V první fázi se všechny týmy v republice rozdělily do základních skupin dle regionálního měřítka, přičemž v každé skupině byla dvě špičková mužstva s těmi nejvyššími ambicemi. V naší skupině to byla Mladá Boleslav a Liberec, nebylo tedy pochyb, kdo postoupí do nadstavby a na koho v uvozovkách zbydou skupiny o umístění. V této dlouhodobé druhé fázi soutěže jsme se čtyřkolově potkali s týmy Náchoda, Trutnova, Třebechovic, Poličky, Chrudimi, Litomyšle a Žďáru nad Sázavou. Sehráli jsme ve skupině mnoho obtížných zápasů, nejednou nás čekaly napínavé momenty, ve kterých jsme museli otáčet nepříznivý stav, několikrát jsme dokonce rozhodovali až v prodloužení. V osmadvaceti zápasech jsme nahráli úctyhodných 69 bodů a jen čtyřikrát jsme okusili hořkost porážky. A protože jsme lépe zvládli tradičně vypjatá derby s Náchodem, vyhráli jsme naši skupinu s náskokem čtyř bodů právě před naším odvěkým rivalem a zaslouženě postoupili do baráže o extraligu.

Souboje se soupeři o extraligu byly nepochybně nebývalým úspěchem našeho hokejového klubu a pro hráče a jejich trenéry to byla skvělá zkušenost, kterou si budou pamatovat do konce života. Systém soutěže určil deváťákům atraktivní soupeře – Rytíře Kladno, Hvězdu Praha a BK Havlíčkův Brod. Ze čtyř týmů si nakonec extraligu vybojovaly Kladno a Havlíčkův Brod. Kluci z Jaroměře sehráli v této fázi soutěže celkem šest zápasů, a i když vyhráli zápas pouze jediný, rozhodně se hokejově ani na této úrovni neztratili. Vítězství v posledním zápase sezóny nad do extraligy postoupivším Havlíčkovým Brodem v poměru 7:5 bylo fantastickým zakončením velmi povedené sezóny této kategorie. Realizační tým i jejich svěřenci si zaslouží poklonu a obrovskou gratulaci. Díky ovšem v neposlední řadě patří též rodičům, fanouškům a velkorysé podpoře našeho mateřského města Jaroměř. Děkujeme. Bez nich bychom se tak daleko nikdy nedostali.

Hráči 9. třídy, kteří v sezóně 2022/2023 nastoupili (uvedeni v abecedním pořadí):

Baudyš Antonín, Beránek Jiří, Bezstarosti Jakub, Burian Matyáš, Fajfr Adam, Fajfrová Markéta, Jadrný Martin, Klíma Ondřej, Kotyk Šimon, Krapáč Matyáš, Křížek Vojtěch, Kukal Milan, Kužela Jan, Navrátil Šimon, Pavelka Ondřej, Pavlát Tadeáš, Petiška Matěj, Petiška Oliver, Rubín Jan, Runštuk Adam, Sekera Jakub, Syrovátko Vilém, Šrámek David, Šretr Michal, Švába František, Urlich Vojtěch.

Realizační tým:

Kukal Milan – hlavní trenér, Urlich Jiří – asistent trenéra, Syrovátko Radim – asistent trenéra, Fajfr Ondřej – vedoucí družstva